ZONGULDAK / EREĞLİ - Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” Projesi Kapsamında Mart Ayı Etkinlikleri Gerçekleştirildi

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında mart ayı boyunca “Mesnevi’den Hikâyeler” teması kapsamında etkinlikler yapıldı. Tüm sınıflarda Mevlana ve Mesnevi hakkında öğrencilere uygun videolar izletildi. Öğrencilerin seviyesine uygun metinler seçilerek okutuldu. Anlamını Bul etkinliğiyle öğrencilerin mesnevide geçen yeni kelimeleri sezmesi ve anlamını bulması sağlandı. Kelime Türetme ve Kare Bulmaca etkinliğiyle öğrenciler eğlenerek yeni kelimeler öğrendiler. Hazırlanan öykü kartlarıyla yaratıcılıklarını geliştirerek hikâye oluşturdular. Öğrencilerin bu etikinlikle Mesnevi’deki metinlerin özünü daha iyi kavradığıı gözlemlendi.

03-04-2024 03-04-2024

Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 11:09 - Görüntülenme: 29