ZONGULDAK / EREĞLİ - Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu

Nis

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında mart ayı boyunca “Mesnevi’den Hikâyeler” teması kapsamında etkinlikler yapıldı. Tüm sınıflarda Mevlana ve Mesnevi hakkında öğrencilere uygun videolar izletildi. Öğrencilerin seviyesine uygun metinler seçilerek okutuldu. Anlamını Bul etkinliğiyle öğrencilerin mesnevide geçen yeni kelimeleri sezmesi ve anlamını bulması sağlandı. Kelime Türetme ve Kare Bulmaca etkinliğiyle öğrenciler eğlenerek yeni kelimeler öğrendiler. Hazırlanan öykü kartlarıyla yaratıcılıklarını geliştirerek hikâye oluşturdular. Öğrencilerin bu etikinlikle Mesnevi’deki metinlerin özünü daha iyi kavradığıı gözlemlendi.

Mrt

Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri tarafından okulumuza kitap bağışında bulunuldu,öğrencilerimizden hayallerinden bahsetmeleri istendi ve çeşitli etkinlik yapılarak oyunlar oynandı.

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

Mrt

Okulumuzda deprem anı tatbikati ve tahliye planlanır uygulanmıştır.

Mrt

Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu öğrencileri “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında şubat ayı etkinliklerini tamamladı. Türkçe öğretmenleri rehberliğinde deyimler ve atasözleri ile ilgili okumalar yapan öğrenciler öğrendiklerini “anlat bakalım” etkinliğiyle pekiştirdi. Türkçe derslerinde atasözü/deyim anlatma etkinliği yapıldı. Ortaya çıkan ürünlerinden bazıları öğrenciler tarafından okul panosuna asıldı. Öğrenci merkezli yapılan faaliyetlerle öğrencilerin yeni atasözleri ve deyimler öğrendiği gözlemlendi.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart 2024 Salı günü; 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacak.

Bu doğrultuda, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları hazırlanarak yayımlandı.

Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli ve 2 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan; 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Kas

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türk Milletinin Ata'sı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü vefatının 85.yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Fikirlerinin ışığında eserlerini yaşatacağız !